BAM! 0:13 de 21e februari en hij landt, door een kort Facebook gesprek met zo’n zelfde gemiste kans, een over het hoofd gezien lastig potentieel talent….

Vroeg ik me lange tijd zelf al af, wat is nu eigenlijk mijn kracht, waar ben ik goed in? Dat dus.

Ik zie kansen, visionair, laten groeien, ontwikkeling en vooral ook net die aandacht aan voorbij gelopen talent. Vanavond eerder nog een goed gesprek aan de telefoon met iemand over waarom doe je nou wat je doet? Moet je het niet uitleggen vanuit de symptomen, want dat begrijpt iedereen? Was het alweer raak! Weer iemand blij :) En dat vanuit bevlogenheid en gewoon maar betrokkenheid, dat is dus de kracht. Zien en zeggen!

Maar kan onze eigen (lokale) samenleving wel omgaan met deze andere manier van denken? Niet dus, het blijkt elke dag weer! Jij bent raaaarrrr… Gelukkig hebben we ook mooie ‘stiekeme’ voorbeelden, dat doen we namelijk in ons kleine Neede. Gewoon mensen een kans geven in de ‘vreemde’ Ideeënboerderij, laat ze maar proberen, we zijn er dan doen ze het in elk geval. Zonder instanties, procedures of protocolen, maar wel met heldere afspraken. Want dat doen we wel, basisafspraken.

Bbovengenoemde kansen zijn vooral mensen vanuit de categorie ‘we kunnen  er toch niks mee’. Dat VIND  ik dus niet, dit is juist de groep met kansen en verborgen talent die wel eens wat meer aandacht verdiend. Laten we dat dan ook eens gaan benutten. KWW, niet gegeven en weer in de hoek geschoven is altijd mis.

Daarnaast wordt het hoog tijd dat we eens buiten onze gebaande paden gaan kijken om huidge problematieken op te lossen. Immers het huidige zit vast en gaat geen oplossingen bieden. Toch?

Durf jij de uitdaging ook aan? Hij is niet zo moeilijk, heeft meer te maken met gewoon doen.

Op zoek naar voorbeelden hoe het niet zou moeten gaan? Laat het me weten en ik kan ze je geven.

Wil je nou weten waarom ik zo denk? Kijk dan eens deze film of lees het boek. Prachtig voorbeeld van openminded en anders al lang geleden!

Intouchables, pracht voorbeeld!